Useimmiten esitettyjä kysymyksiä (FAQ)

Tarkista alta, onko mielessäsi olevaan kysymykseen jo vastattu.

My Databank on kehitetty tutkimustaloille, online paneeleille ja heidän tutkimusprojektien osallistujille. Sitä käytetään tekemään seuraavia asioita:

 1. Sopia mittausdiilejä tutkimusprojektin ja sen osallistujien välillä.
 2. Helpottaa osallistumista tutkimusprojekteihin automatisoimalla datan keräämistä.
 3. Saada parempilaatuista dataa tekemällä tiedonkeruuta mittaamalla ja kysymällä kysymykset välittömästi kun vastaaja vielä muistaa mitä oli tekemässä.

My Databank appin ainoa tarkoitus on mitata ja auttaa myymään mittausdata tutkimusprojekteille. Tämä tarkoittaa, että tutkimustalo, ei My Databank, tekee kaiken muun suoraan kanssasi kuten esimerkiksi online kyselyt, haastattelut ja palkkioiden maksamisen.

My Databankia käytetään vain projekteissa, joihin osallistujat kutsutaan henkilökohtaisesti. Tämä tarkoittaa, että voit osallistua projekteihin ainoastaan jos olet saanut henkilökohtaisen kutsun tutkimustalolta tai online paneelilta, esimerkiksi sähköpostilla. Klikkaat kutsulinkkiä, asennat My Databankin ja hyväksyt mittausdiilin siinä.

Se riippuu monesta tekijästä:

 1. Kuinka moni tutkimusprojekti lähettää sinulle kutsun.
 2. Kuinka moneen projektiin päätät osallistua.
 3. Kuinka paljon kukin projekti maksaa palkkioita.

Yleensä projektissa voisaada 1 - 10 euron palkkion riippuen siitä kuinka paljon joudut tekemään asioita. Projekti voi sisältää online kyselyitä js online keskusteluita liittyen tutkimuskohteeseen. Näet aina projektin yksityiskohdat ja palkkiomäärät ennenkuin hyväksyt mittausdiilin.

jos olet keskeyttänyt mittauksen ja mittausdiilin tutkimustalon kanssa, niin voit uudelleenkäynnistää sen seuraavasti:

 1. Avaa My Databank appi tai selainlaajennus
 2. Etsi oikea diili listasta
 3. Klikkaa "Uusi diili" -linkkiä ja hyväksy mittausdiili uudestaan

Sinä kontrolloit minkä tutkimusprojektien mittausdiilit hyväksyt. Tämä tarkoitta, että mittaaminen ja datan toimittaminen tutkimusprojektille alkaa vasta kun olet hyväksynyt diilin appissa. Jos et hyväksy sinulle tarjottua mittausdiiliä, niin mitään mittausta ja datan keräämistä ei tehdä.

Tutkimustalo tai online paneeli maksavat palkkion, ei My Databank. Mittausdiili on tehty sinun ja tutkimustalon välillä.

 1. Asenna My Databank appi ja/tai selainlaajennus.
 2. Hyväksy mittausdiili My Databankissa.
 3. Käytä Internetiä ja/tai puhelintasi kuten yleensä.
 4. Osallistu tutkimusprojektin kyseyihin ja muihin aktiviteetteihin saatujen ohjeiden kuten olet sopinut tutkimustalon kanssa.
 5. Lunasta palkkiosi tutkimustalolta tai online paneelilta kun projekti on ohi.

Ennenkuin lopetat mittaamisen tekemisen, on hyvä muistaa että tämä peruuttaa palkkiosi ja projektiin tekemäsi työn.

Irtisano mittausdiili seuraavasti:

 1. Avaa My Databank klikkaamalla My Databank ikonia.
 2. Etsi listasta mittausdiilin nimi, jonka haluat irtisanoa.
 3. Klikkaa “irtisano” linkkiä projektin nimen alla tai roskakori symbolia.
 4. Vahvista irtisanominen.
 5. tarkista, että projektin tila ei ole enää mittaustilassa.

Toinen tapa poistaa mittaaminen on poistaa My Databank appi tai selainlaajennus pois.

Mitattu data tuhotaan automaattisesti My Databank palvelusta projektin jälkeen. Huomioi, että tutkimustalolla on omat käytänteet käytetyn tiedon tuhoamisesta.

Jos haluat tuhota datasi ennenkuin se tuhotaan automaattisesti, niin ota yhteyttä asiakastukeen.

My Databank mittaa tutkimuskohteeseen liittyviä online aktiviteettejä. Hyväksyt tutkimuskohteen samalla kun hyväksyt tutkimusprojektin mittausdiilin.

Mittaaminen alkaa ja loppuu automaattisesti projektin alkamis- ja loppumispäivinä. Mittaaminen kerää tietoja, jotka liittyvät tutkimusprojektin kohteeseen. Tämä vaihtelee per tutkimusprojekti. Mittaustiedon suodatus tehdään listaamalla mitattavia sivustoja/appeja, hakemalla avainsanoja/sisältöjä web-sivuilta tai niiden osoitteista.

Mittaustiedot sisältävät eri projekteissa eri asioita. Ne voivat sisältää esimerkiksi vierailtujen sivustojen URL:ja, löyddettyjen hakusanojen määriä eri web-sivuilla, mitä tuotteita olet ostanut online kaupassa tai Google hakusanoja.

Ainoastaan suodatettu ja tutkimuskohteeseen liittyvä tieto tallennetaan My Databnkin palvelimille. Siellä se esikäsitellään ja toimitetaan tutkimustalon palvelimelle. EU:n alueella mitattu tietoa säilytetään EU:n alueella. Kaikki tiedonsiirto tehdään salatulla tiedonsiirtoyhteydellä.

 

Kysy kysymys My Databankin tuelta:

Ota yhteyttä My Databankin tukeen, jos sinulla on jokin ongelma tutkimusprojektin (tutkimusyhtiön) kanssa, uusi idea kuinka voisimme parantaa My Databank -palvelua, jokin tekninen ongelma My Databank appin tai tietokoneen selinlaajennuksen kanssa.