Vanliga Frågor

Om du har frågor, var vänlig och läs först igenom listan nedanför för att se om de redan finns besvarade

Svenska FAQ

My Databank är en app i mobilen och ett tillägg i webbläsaren, som används i analys- och undersökningsprojekt. Det är möjligt att utföra undersökningar där användare svarar på gallup, samt spåra och samla in data om deras aktivitet på internet som är relaterade till analystemat. Till skillnad från andra nättjänster så kan användare av My Databank själva bestämma över vilka projekt som får - eller inte får - tillgång till denna data.

Sammanfattningsvis så ger My Databank användare möjlighetern att delta i beteendebaserade analysprojekt, och på så sätt tjäna in poäng eller andra förmåner i utbyte mot efterfrågad data.

För att delta i analysprojekt hos My Databank krävs en inbjudan. De som berörs blir vanligtvis inbjuden via onlinepaneler eller via webbsidor.

Du kan alltså själv inte delta i projekt utan att först bli inbjuden.

Hur mycket du tjänar beror på följande faktorer:

 1. Hur många projekt du blir inbjuden till
 2. Hur många projekt du väljer att delta i
 3. Hur stor förmån varje enskild projekt erbjuder

Vanligtvis ligger förmånen för varje enskild projekt på 1 - 10 euro. I varje projekt kan gallup och online chatt om analystemat ingå. Du får alltid läsa en beskrivning av projektet som du måste godkänna innan du deltar i det.

Först och främst behöver du en inbjudan från ett analysföretag. När du klickar på inbjudningslänken så måste du svara på några frågor innan du skickas vidare till själva inbjudningssidan.

Så här går det till:

 • På inbjudningssidan finns ett aktiveringskod utskriven i en blå ruta. Kom ihåg den innan du klickar på fortsätt.
 • Uppe i fönstrets högra hörn finns nu en "öppna"- eller "visa"-knapp. Klicka på den
 • Installera My Databank-appen från Google Play eller App Store om den inte redan är installerad. Öppna appen efter installationen.
 • När du har öppnat appen, klicka på "Delta i ett nytt projekt" och ange aktiveringskoden. Klicka sedan på "Använd kod" för att fortsätta
 • Läs igenom projektbeskrivningen och acceptera den genom att klicka på "Delta i projektet"
 • Som nästa steg så kommer appen att lägga till en VPN-konfiguration i din mobiltelefon. Den spårar automatiskt din internetanvändning relaterat till analystemat. Installationen av VPN-konfiguration skiljer sig mellan olika telefonmodeller. Klicka på "Ja" och följ instruktionerna.
 • Efter installationen så får du en bekräftelse med rubriken "Färdig", vilket betyder att du är registrerad i projektet . Klicka på "Fortsätt".
 • My Databank app är aktiv (spårar) när den är påslaget, och du kan se vilka projekt du deltar i

Notera: Du behöver inte göra något mer i My Databank-appen. Spårningen sker automatiskt. Du kan få nya gallup skickade till dig, men dessa besvaras utanför appen (exempelvis i din webbläsare eller via epost).

Först och främst behöver du en inbjudan från ett analysföretag. När du klickar på inbjudningslänken så måste du svara på några frågor innan du skickas vidare till själva inbjudningssidan.

Så här går det till:

 • Läs beskrivningen av projektet och acceptera det genom att klicka på "Delta i projektet"-knappen
 • Nästa steg är att installera My Databank-tillägget i webbläsaren. Den spårar automatiskt dina aktiviteter relaterade till analystemat
 • Efter att installationen är slutförd så blir du antingen skickad till en "tack"-sida eller till en gallup.
 • My Databank-tillägget är nu installerad, och du deltar därmed i projektet.

Notera: Du behöver inte göra något mer i My Databank-tillägget. Spårningen sker automatiskt. Du kan få nya gallup skickade till dig, men dessa besvaras utanför appen (exempelvis i din webbläsare eller via epost).

Du bestämmer själv vilka projekt som får tillgång till din data. Så här gör du:

 • Först och främst så ska du endast delta i de projekt som du vill dela din data med
 • Du delar endast data som är relaterade till projektens analystema
 • Du kan alltid se en lista över alla projekt som du deltar i, samt deras tema
 • Du kan alltid avsluta ditt deltagansde i vilket projekt som helst genom att klicka på skräpkorgen bredvid respektives namn i projektlistan

My Databank samlar in data automatiskt. Det finns inget mer du kan göra innuti appen eller i webbläsarens tillägg. Du kan dock kontrollera om allt är okej genom att göra följande:

 • Dator: Kontrollera att en "W"-ikon syns i din webbläsares meny
 • Mobil: Öppna My Databank-appen och titta efter om du ser namn på projekt i listan. Om appen är avstängd så kan du klicka på "Sätt på"-ikonen. Om ett specifikt projekt inte finns listad så måste du delta i den igen.

Om du slutade delta i ett specifikt projekt med mobil-appen eller med webbläsartillägget, så måste du gå med i projektet en gång till. Du kan göra det enligt följande:

 • Om du har tillgång till den sida varifrån du fick din aktiveringskod, så kan du gå med i samma projekt genom att använda denna kod
 • Om du har inbjudningslänken i din epost så kan du använda den för detta ändamål
 • Sista alternativet är att fråga om en inbjudan från analysföretaget som har hand om projektet genom att kontakta deras support

Vissa Wi-Fi hotspots tillåter inte användning av VPN. Det här är vanligt hos banker, försäkringsbolag och medieföretag. Äldre telefoner och äldre WiFi-enheter kan också sakna stöd för VPN.

Gör så här för att lösa problemet:

 • Gå till telefonens WiFi-inställningar och koppla ifrån den hotspot som inte fungerar
 • Efter att detta är gjord, så kopplar du upp dig mot det mobila nätverket (3G/4G).

Analysföretag ger dig din belöning som utlovad efter att projektet slutförts. Du bör dock vara medveten om att du måste göra det som krävs i projektet innan du kan få dina förmåner. Förmånerna varierar från projekt till projekt.

Ifall du inte fått dina förmåner, var då vänlig att kontakta det ansvariga analysföretagets support. Om detta inte hjälper, eller om du inte kommer överens med analysföretaget, så kan du rapportera detta till My Databanks support. My Databank fortsätter inte sammarbete med med analysföretag som inte delar ut belöningar och förmåner som utlovats.

Du kan avsluta ditt deltagande i ett projekt när du vill, men var medveten om att du förlorar rätten till förmåner som projektet utlovat.

Gå till denna sida för att avsluta ditt medverkande: MyDatabankApp.com/stop

 

Kontakta My Databank Support

Om du har problem med ett projekt (dess administration), förslag om förbättring av My Databank, tekniska problem med My Databanks mobila app eller webbläsartillägg.